lördag 18 februari 2012

En liten korrigering men också en ny upplevelse/ Hans

Närmast föregående bidrag kräver en korrigering.
Min jämförelse mellan Västeuropa och Västaustralien haltar när det gäller utbredningen. Därmed blir också effekten något förminskad.
Nej, W Australia är inte ensamt större än Västeuropa. Däremot stämmer jämförelsen med hela Australien som är bra mycket större än V-Europa. Får nog nöja mig med att Europa är större större än provinsen WA. I gengäld kan fortfarande påstås att trångboddheten inte är påfallande.

Nog nu med Bror Duktig- nonsens. Idag har jag viktigare saker att berätta.

Med en som vanligt  strålande pigg Jenny vid ratten har vi idag kopplat av i King's Park, ännu ett av alla dessa fantastiska grönområden strax utanför Perths innerkärna, lätt åtkomlig men ändå i omedelbar närhet till vildmarken. Här samlas familjer runt lekplatser, enorma grönytor och fågeldammar modell större med öar där än fler lekplatser anlagts; hela receptet tycks i i detalj planerat för maximal trivsel och trygghet.
Bäst av allt är att man kan tillaga sina medhavda matvaror med hjälp av stationära gasolspisar det handlar bara om att hitta en ledig spis eller grill, trycka på en knapp och aktivera sina matlagningskunskaper. Spisen bredvid är kanske upptagen av annan matkonstnär som man aldrig tidigare träffat. Samtal uppstår naturligen, och därmed kontakt. Kanske något att ta efter i den kalla Nord. Att befinna sig som tillfällig besökare mitt i denna klasslösa gästfrihet kändes som den svenska utopin om ett harmoniskt folkhem, men kanske lite närmare målet.

Dagen avrundades med att vi nu hämtat hyrbilen som skall föra Sonja o mig till Kalgoorlie under morgondagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar