måndag 22 augusti 2011

Vi mötte våren

Helgens fina dagar blev snabbt till oväder. När det regnar i Perth regnar det med besked. I natt kändes det som om vårt hus förvandlades till ett plåtskjul med regnet som piskade och smattrade mot taket och fönsterrutorna. Vinden ven så hårt att det riktigt tjöt om knutarna. Det regnade och stormade så kraftfullt där ute så jag t.o.m. fick förhöjd puls och lite obehag i kroppen. Gick upp och tittade till barnen som låg och sov som stockar. Tänkte på alla mina frön som jag fick ner i jorden i torsdags. Skulle de klara sig eller spolades allt bort? Oväder, natt och mörker blev till morgon och nu är himlen lite lagom gråtung men solen är på gång.


Vi hade vår i helgen. Nice springdays as they say med blå himmel och mellan 23-25 grader. I lördags åkte vi ut till havet och åkte inlines hela familjen. Det finns många fina cykelvägar och promenadstråk utmed vattnet och det är alltid många som är ute och rör på sig i olika former. Vi märker av en skön livsstil här nere och anammar den gärna. Havet var lite lagom vilt och vackert blått och såg inbjudande ut så Johan och barnen tog på sig badkläder och gick ut i vattnet. Jag satt kvar på stranden och tittade på hur de hoppade i vågorna. Kanske var det 15 grader i vattnet.




 Efter strandliv var det grillning i parken. I alla parker finns det speciella picnicställen med gasoldrivna grillhällar som man bara sätter igång med en knapp. Folk släpar med sig halva bohaget, dukar upp, sätter sig i sköna solstolar, grillar lite och tar sig ett glas vin. Riktiga livsnjutare! Barnen var sugna på glass så vi åkte in till Fremantle och satte oss på ett glasscafé. Det är ett riktigt trevligt centrum med massa sköna ställen och en välsorterad marknad är öppen på helgerna så den måste jag utforska någon gång.



Igår åkte vi till Whitemanspark och tittade på diverse typiska australiensiska djur. Det fanns massor av olika pungdjur, fåglar i alla möjliga färger, ödlor och ormar. Barnen fick klappa kängurur och koalor och var allmänt lyckliga! Vi tittade också in på ett motormuseum där vi fick känna av historiens vingslag. Tittade in i gamla tågvagnar från kolonialtiden och riktigt önskade att vi kunde få åka tillbaka i tiden och få vara med.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar