tisdag 20 december 2011

Blå blå vindar och vatten

Dagarna är hela tiden fyllda med helt fantastiska upplevelser. Saltsmaken efter eftermiddagens bad ute i Indiska oceanen sitter fortfarande kvar trots att det gått ett tag sen vi kom hem och just nu har inmundigat kvällens middag. Den bestod av ugnsbakad lax, potatis och en improviserad kall sås som innehöll egenodlad spenat och diverse godsaker som t.o.m. flickorna gillade. Ett glas gott vitt vin gjorde det till en fullödig smakupplevelse.

Morgonen började med cykelutflykt utefter stranden till Swan river. Det är en väldigt fin upplevelse att med cykel ta sig fram på väldigt fina cykelvägar. Näst hästen är tveklöst cykeln att föredra som fortskaffningsmedel. Det går lagom fort, jag hinner upptäcka omgivningar, känna dofter och möta allehanda människor. Dessa är för övrigt väldigt vänligt inställda och hälsar glatt god morgon när man möts. Det är klart att jag blir glad över denna spontanitet och hälsar glatt tillbaka. Att hamna vid en välutrustad lekpark gör förstås dom små ännu nöjdare. Vi avslutar med en fikapaus, med glass och en söt chokladkaka till dom små och dom stora nöjer sig med en kopp cappuccino, jag har blivit en riktg freak när det gäller denna utsökta dryck som består av kaffe, skummad mjölk och överst ett tunt lager av choklad, till detta behövs inget tilltugg utan bara låta smaklökarna fyllas av dessa ljuvliga smaker.

Det grönblå skiftande vattnet som möter en ute vid Port Beach är så ljuvligt att det det måste upplevas med kroppens alla celler för att komma till sin rätt. Vågorna sveper in i en behaglig rytm och skickar iväg den badande med full fart framåt ovsett det sker med hjälp av en bodyboard eller med muskelkraft som efter bästa förmåga försöker hålla lite koll på kroppen. Att på detta bli lite lagom sandblästrad av den vitaste sand är knappast att räkna som obehag, att till detta lägga till en stålande sol som ger ifrån sig behaglig värme, ja vad kan jag mera önska? Det känns som att jultomten kan utebli för inget kan uppväga denna känsla.

Gästbloggare B-Å 

 



 Granatäppelträdets frukter börjar så smått mogna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar