måndag 16 januari 2012

Helgens varma


 Det gäller att ta vågen i rättan tid.
 Och glida med.
 Annars kan det gå så här! Pappa försvinner i det blå.

Visst ser det ljuvligt ut! Av bilderna ovan ser det ju onekligen helt fantastiskt ut men det är inte alla som tycker det! Det här var i söndags efter en intensiv lördag kväll då vi var hemma hos Karl-Johan som fyllde sju år som hade bjudit in oss på poolparty. Ungarna badade i flera timmar, vi åt grillade hamburgare och tårta i form av en pool som mamma Jane bakat och Pavlova som man kan säga är lite Australiens nationalefterrätt. Marängbotten med lemoncurd och vispad grädde, toppad med mango och hallon. Fantastiskt gott!

Tillbaka till söndagen och trötta griniga ungar som inte alls ville vara på stranden. Vårt första strandställe var alldeles super tyckte vi vuxna. Höga vågor att leka i, glida fram i, volta runt i, varmt och skönt. Men Moa hade verkligen vaknat på fel sida och låg och tjurade. Hon försökte bada litegrann men det salta vattnet sved där badshortsen skavt på hennes ben. Det var för varmt och det fanns ingenstans att köpa glass heller. Allt var bara fel. Vi körde till en annan strand där det blev lite mer långgrunt och Klara fick surfa på sin bodyboard. Moa badade lite igen men det blev samma visa där. Vi stannade en stund och sedan gav vi upp strandlivet och åkte till Fremantle istället. Gick på Little Creatures, stället som sjuder av liv med massa härliga människor, och åt massa god plockmat och drack öl. Sååå gott i värmen. Efter två cola var Moa glad igen! Efter maten fick barnen leka i parken och jag och pappa gick till Fremantle market där pappa köpte sig ett skärp av krokodilskinn! Nu är han som en riktig Aussie och brun som en aborigin.

2 kommentarer:

  1. Vilka fantastiska färger! Vilken ljuvlig strand! Den totala motsatsen till den grå-bruna värld (idag toppad med lite is och snöslask...) vi lever i här hemma ;) Och tänk en sån tur att lite Coca-cola kunde rädda Moas dag!

    SvaraRadera
  2. ÅÅÅ det låter helt ljuvligt!! och ser fantastiskt ut! Jacob pratar ibland om Klara och Moa, vi brukar åka båt och hälsa på Josefin och vårt solställe är i hallen, när ytterkläderna ska på!
    MMm såå gott det lät med plockmaten, det vattnar sig i munnen! Kram på er!
    Marie

    SvaraRadera