måndag 14 maj 2012

Mount Lennard cykling

Vilken ynnest att få bestämma över sina dagar som man vill. Fredag morgon lämnade vi barnen på skolan och packade in oss i bilen och körde söderut mot Bunbury. Svängde av och körde mot Welllington National Park. Ellinor hade rekat ut ett bra ställe att cykla MTB och efter en sista röd dirtroad parkerade vi i skogen. Medhavd pastasallad blev lunch på backen och sedan gav vi oss iväg på cyklarna. Första loopen var på 6 kilometer och vi cyklade upp och ner genom berg och hade en vidunderlig utsikt över kullarna. Kändes som vi var mitt i regnskogen. Andra rundan var betydligt jobbigare och stundtals var jag tvungen att hoppa av för att inte kräkas...Men kul var det!!!









Packade på cyklarna och körde mot Margaret River. Solen var på väg ner och landskapet skiftade i guldgult och kullar och dalar med rader på rader med vinrankor följde vägen. Det var stora stubb-brännardagen då det eldades lite här och var. Lite dimma över åkrarna och kängurus i gräsen. Ett fantastiskt lugn där omkring oss så kartläsaren (jag) alldeles glömde bort att läsa beskrivningen och vi körde för långt. Fick vända om och kom så småningom fram till stället där vi skulle bo. Jane hade hyrt ett hus till oss alla mitt ute i bushen. När vi kom fram var det alldeles mörkt och det prasslade i träden och när jag lyste med ficklampan såg jag att det satt possums i träden. Vi gick upp till huset och häpnade när vi kom in. Vi fattade ju att det skulle vara ett stort hus om 16 personer skulle få plats men inte att det var stort! Vi eldade en brasa och gjorde iordning inför kvällens middag. Vid åttatiden kom alla andra i samlad trupp och vi åt lasagne och drack vin. Ungarna lekte för fulla hus. Det är så lättsamt när man är så där många tillsammans.



Nästa morgon var vi allt sega från dagen och kvällen innan...Tog en tur ner till havet vid Gracetown och sedan fortsatte vi mot en vingård där vi drack kaffe!


Efter fikat åkte vi tillbaka till huset. Huset är byggt av limestones och hade välvda tak av tegelstenar. Väggarna pryddes av diverse konstverk i form av skulpturer och  stora målningar. Belysningen var spottad och riktad upp mot teglet och spred ett varmt och behagligt sken. Golvet var gjutet med inslag av pärlemor och snäckor. Några hade åkt iväg på utflykt men vi tyckte att det var skönt att bara hänga där omkring. Passa på att njuta av lyxen lite när den fanns.

Utsikt från huset.

 Johan står på en av alla balkonger.

 Konst i hallen.

 Spelautomat till barnen.

 Pizzabakande i vedugnen som fanns ute på verandan.

 Måste nog mura upp en sådan här på landet! Vilken god pizza!

 Promenad i omgivningarna.





Kvällens grillat med potatisgratäng och Eriks bearnaisesås av 11 ägg och 500g ? smör senare så var man mätt och god! Höstlikt ute och lite småkyligt om kvällarna men med ett sådant här glatt gäng omkring sig och en sprakande brasa i spisen så kan man inte bli annat än varm långt in i själen. Den här helgen kan man leva länge på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar