måndag 10 september 2012

Grönt är skönt


Dagar rullar på. Jobba. Hämta barn. Cykla med barn till aktiviteter. Hem och laga mat, cykla tillbaka och hämta små. Springa lite själv, sjunga, snora, handla. Var dag. Vardag. Sedan kommer njuta helg. Vara ute. Samla D-vitamin inför lång mörk vinter (om man inte jobbar helgen). Och så rullar det på.

På väg till jobbet igår förmiddag möttes jag av denna sköna syn på stortorget och jag blev så glad. Glad för att någon vågat hälla illgrön färg i vattnet som självlysande lös upp det annars så trista konstverket. Ett avbrott i det gråa. Det där lilla som ändå livar upp, som är något annat. Som en ledig förmiddag, när man borde tvätta och städa och istället struntar i det och tar en kaffetermos och mackor i ryggan och cyklar runt oset med nyinflyttade norrlänningen som fascineras över mördarsniglar och highland cattle kor och att landskapet är platt. Ja, visst är det verkligen platt men också väldigt fint konstaterar vi när kaffet rinner ner i strupen och ett gäng fåglar oroligt skriker uppe i skyn, skrämda av två havsörnar som cirkulerar högt bland molnen.

Idag har jag ledig måndag med sällskap av liten som är hemma sjuk i feber. Slumra i soffan och dola på. Så får det bli idag. Och till kvällen får jag sjunga igen. Veckans höjdare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar